ISBN | 9789147108138 |
Upplaga | 1 |
Format | Häftad |
Författare | Helen Westblom Jonsson |
Publiceringsår | 2015-07-29 |
Förlag | Liber AB |
Antal sidor | 392 |
Språk | Svenska |
Häftad • 2015-07-29
Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.
Bra skick
Bra skick
Boken Livsmedels- och näringskunskap släpptes år 2015 och är skriven av Helen Westblom Jonsson.
Den består av 392 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.
Köp Livsmedels- och näringskunskap begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 294 kr (42%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.
Livsmedels- och näringskunskap ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema i läromedlet, som även tar upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.Läs merLivsmedels- och näringskunskap är skrivet för kursen livsmedels- och näringskunskap 1 på gymnasiet.Läromedlet ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Att arbeta professionellt med att bereda och tillaga mat förutsätter även kunskaper om hur produktion, transporter och lagring av råvaror och livsmedel påverkar slutprodukten. Boken är rikligt illustrerad med fotografier på livsmedel, både i sina växt- eller livsmiljöer och som färdiga produkter.Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av en allsidig och näringsriktig kost är ett återkommande tema och kostbehov för olika grupper presenteras. Läromedlet tar även upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.Livsmedels- och näringskunskap är ett läromedel för restaurang- och livsmedelsprogrammet och är indelat i åtta delar:- Maten, människan och miljön- Proteiner- Fetter- Kolhydrater- Vitaminer- Mineraler- Andra typer av råvaror och livsmedelstillsatser- Matberedning och näringsinnehållVarje del i läromedlet avslutas med uppgifter. I slutet finns livsmedelstabeller och underlag till att göra egna näringsberäkningar.Om författarnaHelen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.
Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.
När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.
Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!