Fedons grekiska
ISBN9789137128146
FormatInbunden
FörfattareFedon Lindberg
Publiceringsår2005-08-03
FörlagBokförlaget Forum
Antal sidor192
SpråkSvenska

Inbunden • 2005-08-03

Fedons grekiska

av Fedon Lindberg

  • ISBN: 9789137128146
  • Format: Inbunden
  • Publiceringsår: 2005-08-03
  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Antal sidor: 192
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Fedons grekiska

Boken Fedons grekiska släpptes år 2005 och är skriven av Fedon Lindberg.

Den består av 192 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Forum.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Fedons grekiska är Fedon Lindbergs personliga guide till det grekiska köket. Receptdelen föregås av en introduktion till landets mattradition, kultur och historia, som tar läsaren på en resa till ett Grekland bortom charterturismen. Författaren visar att mat, livsstil och hälsa hänger samman. Traditionell medelhavskost i kombination med en avslappnad inställning till tillvaron förebygger sjukdom och förbättrar hälsan. Med utgångspunkt i både antik och modern kokkonst presenteras rätter som är en njutning för både öga och gom. Inbjudande foton i både färg och svartvitt illustrerar recepten på bland annat: meze (smårätter): tzatziki, auberginepuré, stekt ost, grekiska vårrullar, grillad bläckfisk, kikärtspinnar, fetaost- och lammfärspaj sallader och grönsaker: grekisk sallad, squashbiffar fisk och skaldjur: fiskgryta, räkor med fetaost och tomatsås kött och fågel: köttfärsbiffar med spiskummin, moussaka desserter, bröd och kakor: grekiskt ostbröd, fikon med honungsyoghurt I Grekland "lever man för att äta". Maten är enkel, vardaglig och opretentiös. Grönsaker, baljväxter och nötter står ofta på bordet. Det typiskt grekiska är enligt författaren vindruvan, båten och olivträdet. Han berättar om grekiskt vin, olivolja, nötter och fetaost. Varje kapitel inleds med information om typiska råvaror; hur de har använts förr och deras betydelse idag. Receptens grekiska namn anges, vilket skapar en autentisk atmosfär. Här finns dessutom några recept från antiken. Fedon Lindberg är läkare och författare. Han har sina rötter i Grekland men lever idag i Norge. Där grundade han 1999 Oslos första klinik för behandling av övervikt och livsstilsrelaterade sjukdomar. Han är specialist på invärtesmedicin och har utvecklat en uppmärksammad kostlära som bygger på GI-metoden som han skriver om i sina tidigare böcker: Naturligt slank, GI-metoden, Naturligt slank - Fedons GI-kokbok.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok