Rädslor, fobier och nedstämdhet hos barn och unga : fakta, bemötande, behandling
Bevaka denna bok

Rädslor, fobier och nedstämdhet hos barn och unga : fakta, bemötande, behandling

Av: Svirsky, Liv

ISBN: 9789172058187

När en rädsla blir så stark att den påverkar en stor del av livet brukar den kallas fobi eller ångeststörning. Det drabbar mellan fem och tjugo procent av alla barn och unga ? ett eller ett par i varje klass eller förskolegrupp.

Denna bok tar upp de rädslor, fobier och ångeststörningar som är vanliga hos barn och unga, samt nedstämdhet och depression. Den förmedlar fakta kring orsaker, hur det kan yttra sig och vad vi kan göra för att hjälpa. Boken beskriver också hur behandling med hjälp av kognitiv beteendeterapi går till, en metod som har stort forskningsstöd vid dessa tillstånd.

Ur innehållet:\n- Specifik fobi\n- Paniksyndrom\n- Social fobi\n- Separationsångest\n- Generaliserad ångeststörning (GAD)\n- Tvångssyndrom\n- Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD)\n- Sorg, nedstämdhet, depression

Rädslor, fobier och nedstämdhet hos barn och unga vänder sig till lärare, skolsköterskor, fritidspersonal, föräldrar och anhöriga. Den ger kunskap och vägledning kring hur dessa barn och unga upplever sin situation och hur vi kan hjälpa dem att må bättre.

Liv Svirsky är leg. psykolog och leg. psykoterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi. Hon har lång erfarenhet från arbete med barn och ungdomar, bland annat från barn- och ungdomspsykiatrin.

Liv Svirsky har också skrivit boken KBT ? Att tillämpa metoden med barn och unga som vänder sig till KBT-terapeuter.

Röster från läsare\n\"Denna bok ger kunskaper och fakta om vad ångestproblematik är och varför problemen uppkommer. [?] Föräldrar och andra som i sitt yrke möter barn och ungdomar får i boken vägledning i hur man kan uppmärksamma ångest och nedstämdhet samt hur man kan stötta och hjälpa vidare. Enligt författaren drabbas mellan fem och tjugo procent av alla unga av en ångeststörning och då är det viktigt att veta att det finns effektiv hjälp att tillgå.\"\nTherese Nordholm, BTJ häftepos 12109275

Jämför alltid när du köper kursböcker

Ny 225kr

Köp ny på Bokus

Ej tillgänglig på CDON

Ej tillgänglig på AdLibris

Ej tillgänglig på BookOutlet.se

Begagnad från 80krBegagnad på BegagnadesSkolböcker.se
Spara 64%

Köp Rädslor, fobier och nedstämdhet hos barn och unga : fakta, bemötande, behandling Begagnad

Så här fungerar BegagnadeSkolböcker.se

Kontakta annonsören

Fyll i formuläret till annonsören genom att klicka på annonsen ovan

Kom överens om frakt

Skriv dina funderingar, men framförallt fråga om frakt. Du får svar direkt till din epost!

Betala vid affär

När allt känns bra, och du mottagit din beställning- så kommer ni överens om betalning.