Mais Oui 1 Allt-i-ett-bok
Bevaka denna bok

Mais Oui 1 Allt-i-ett-bok

Av: Pettersson, Marie

ISBN: 9789147079216

Mais oui präglas av användarvänlighet, lekfullhet och aktualitet. Att träna muntlig kommunikation är en annan viktig ingrediens. Och inte blir serien sämre av den färgsprakande, moderna utformningen!Läs mer

Utmärkande drag

- Svarar mot GY 2011

- Allt-i-ett-bok

- Tydlig struktur

- Fokus på kommunikativa färdigheter

- Variation och aktualitet

Mais oui-serien vänder sig till elever som läser Franska 1-5 både på gymnasiet och inom vuxenutbildningen. Med elevens förkunskaper som utgångspunkt och med hjälp av varierade, roliga och aktuella texter och elevaktiva övningar lotsas eleven genom grunderna i det franska språket.

Mais oui:

- tar vara på det eleven redan kan.

- är lättanvänd. Eleven får stor hjälp att finna svaren på egen hand och att självständigt styra sitt arbete och ta ansvar för sin inlärning.

- innehåller inspirerande texter: varierade, charmiga, aktuella och fräscha, med ett språk som är tänkt att användas i vardagliga situationer.

- varierar övningarna. De är lekfulla, lättsamma, tydliga och många.

- fokuserar på kommunikation genom de många hörövningarna och samtalsövningarna.

- lockar eleven att undersöka boken närmare genom en ny och spännande layout.

Mais oui 1-5 är alla uppbyggda på samma sätt. Allt-i-ett-boken består av åtta Unités. Varje Unité börjar med en målbeskrivning, sedan följer bastexter (två stycken i Mais oui 1-4, en i Mais oui 5), rikligt med övningar och slutligen en självutvärdering som knyts ihop med målbeskrivningen. Till varje Unité finns avsnittet Extra, som består av olika sorters texter med olika svårighetsgrad: lästexter, brev, realia, poesi, artiklar, vokabulärövningar och sånger. I slutet av boken finns en minigrammatik, styckeordlistor och alfabetiska ordlistor. Översättningar av bastexterna finns i Mais oui 1-4, men du hittar dem på olika ställen: i Mais oui 1 i allt-i-ett-boken, i Mais oui 2 i lärarhandledningen och i Mais oui 3 och Mais oui 4 finns översättningarna i facit.

Den senaste "familjemedlemmen" Mais oui 5 innehåller en mängd intressanta teman: den arabiska våren, miljöproblematiken, det nutida franska författarskapet med representanter som Muriel Barbery och Anna Gavalda... Ett flertal övningar följer texterna, och både träning på att skriva olika texttyper och mer avancerade hörövningar finns i Mais oui 5.

I den utförliga Lärarhandledningen till Mais oui 1-4 finns extraövningar, memory, kommunikativa övningar, grammatikövningar, verbuppställningar, rollspel, bildövningar och ett test att göra efter varje Unité. Lärarhandledningen ges ut som en pdf-fil på cd-rom. En lärarahandledning för Mais oui 5 planeras.

På Lärar-cd:n finns samtliga texter, sånger och hörövningar. Ett urval av ljudfilerna finns även på en Elev-cd.

Mais oui Pluswebb

E-läromedlet Mais oui Pluswebb 1, 2, 3 och 4 hör till läromedelsserien Mais oui, det finns en Pluswebb för varje bok. I dem får ni tillgång till interaktiva övningar och uppgifter som ger direkt återkoppling. Här tränar eleverna på ordkunskap och grammatik utifrån bokens texter. Dessa texter och hörövningar från boken finns även inspelade så att eleverna kan lyssna på dem så många gånger de vill. Dessutom finns ett antal projekt där eleverna själva får söka efter information på internet, realiafrågesporter och videofilmer.

Med Mais oui Pluswebb kan man möta elevernas olika lärstilar, variera undervisningen och förenkla arbetet med individualisering. Alla elever kan arbeta på det sätt som fungerar bäst för dem. Läs vad det är på www.liber.se/pluswebb

Mais oui Onlinebok

Mais oui finns som Onlineböcker, läs vad det är på www.liber.se/onlinebok

Lärarljud

Lärarens ljud finns i två versioner, antingen som lärarcd-skiva eller som nedladdningsbara mp3-filer. Båda versionerna har exakt samma ljudinnehåll. Du väljer det som passar dig bäst.Om författarna

Marie Rödemark (Pettersson): entusiast och föreläsare, verksam lärare på Åre gymnasieskola

Viktoria Waagaard: läromedelsförfattare och lärare på Bromangymnasiet i Hudiksvall

Margareta Vanäs Hedberg: erfaren läromedelsförfattare och gymnasielärare

Nicolas Jonchére: läromedelsförfattare och lärare bland annat på IB-utbildningen i Göteborg

Cathrine Parmander: lärare i Åre


Jämför alltid när du köper kursböcker

Ny 517kr

Köp ny på BookOutlet.se

Ej tillgänglig på CDON

Ej tillgänglig på AdLibris

Ej tillgänglig på Bokus

Begagnad från 350krBegagnad på BegagnadesSkolböcker.se
Spara 32%

Så här fungerar BegagnadeSkolböcker.se

Kontakta annonsören

Fyll i formuläret till annonsören genom att klicka på annonsen ovan

Kom överens om frakt

Skriv dina funderingar, men framförallt fråga om frakt. Du får svar direkt till din epost!

Betala vid affär

När allt känns bra, och du mottagit din beställning- så kommer ni överens om betalning.