Regressions- och tidsserieanalys
Bevaka denna bok

Regressions- och tidsserieanalys

Av: Andersson, G

ISBN: 9789144198729

Detta är den svenska standardboken om regressions- och tidsserieanalys, nu i ny upplaga. Författarna har behållit sin grundidé att förklara principerna för regressions- och tidsserieanalys på ett omatematiskt sätt och att överlåta det tidsödande beräkningsarbetet till datorn. Datorn är ju ett ännu naturligare arbetsredskap för den statistikstuderande nu än när den första upplagan kom ut.

I den här boken är datorutskrifter – och framförallt tolkningen av dessa – ett väsentligt inslag. Standardprogrammens utskrifter innehåller ett stort antal mått vilka förklaras utförligt. Boken bygger på lång undervisningserfarenhet och den första upplagan har använts på de flesta universitet och högskolor. Den har även rönt stor uppskattning utanför högskoleområdet, t.ex. vid kurser för läkare och för ekonomer i näringsliv och förvaltning. Ett stort antal övningsexempel med fullständiga lösningar gör att boken även i hög grad lämpar sig för självstudier, i synnerhet som texten matematiskt är elementär. Boken är också avsedd att kunna användas av datorintresserade gymnasieelever som ”fritt valt område” inom matematiken i åk 3.

Sedan den första upplagan av den här boken kom ut för över tio år sedan har ett allt större intresse riktats mot enkla tekniker att beräkna prognoser. Dessutom kan nu gemene man skaffa en persondator samt datorprogram som innehåller dessa tekniker. Därför är det angeläget att i den nya upplagan ha ett speciellt kapitel om kvantitativa prognostekniker. Dessutom har självfallet datorutskrifterna moderniserats och övningsuppgifter och dataappendix uppdaterats.

Jämför alltid när du köper kursböcker

Ny 407kr

Köp ny på Bokus

Ej tillgänglig på CDON

Ej tillgänglig på AdLibris

Ej tillgänglig på BookOutlet.se

Begagnad från 199krBegagnad på BegagnadesSkolböcker.se
Spara 51%

Köp Regressions- och tidsserieanalys Begagnad

Så här fungerar BegagnadeSkolböcker.se

Kontakta annonsören

Fyll i formuläret till annonsören genom att klicka på annonsen ovan

Kom överens om frakt

Skriv dina funderingar, men framförallt fråga om frakt. Du får svar direkt till din epost!

Betala vid affär

När allt känns bra, och du mottagit din beställning- så kommer ni överens om betalning.