ūü•≥ Vi har smyglanserat v√•r nya sajt, BegagnadKurslitteratur.se

Bes√∂k ūüĎČ
Offentlig upphandling
Bevaka denna bok

Offentlig upphandling

Av: Madell, Tom

ISBN: 9789144068404

Den här boken behandlar offentlig upphandling från ett juridiskt och ett nationalekonomiskt perspektiv. Bokens disposition följer i princip upphandlingsprocessen, från behovsidentifiering till avtalsslut. Inledningsvis diskuteras när det är lämpligt att ersätta verksamhet i egen regi med upphandling.

Därefter går boken in på hur offentlig upphandling ska genomföras, inom de ramar som ges av regelverket och givet att syftet är att uppfylla myndighetens behov på det mest effektiva sättet. Den upphandlande myndigheten kan genom ett antal strategiska vägval påverka utfallet. Myndigheten måste bland annat välja hur många kontrakt som ska inkluderas i en och samma upphandling, om kombinatorisk budgivning ska tillåtas eller inte, vilken upphandlingsform som ska användas, om det ska vara traditionella avtal eller ramavtal, om upphandlingen ska vara samordnad med andra myndigheter eller inte, vilken utvärderingsmodell som ska användas, kontraktstidens längd och rutiner för avtalsuppföljning. De val som görs kommer i stor utsträckning att påverka utfallet av upphandlingen.

Lagstiftningen begränsar valmöjligheterna, men lämnar i allmänhet ändå ett utrymme inom vilket myndigheten själv kan styra upphandlingens utformning. I tillägg till själva upphandlingsprocessen berörs även kvalitetsbegreppet, särskilt hur kvalitet kan spela in vid anbudsutvärderingen, samt avtalsutformning.

Boken vänder sig till praktiker inom offentlig upphandling, studerande på universitetsnivå eller de som av annan anledning är intresserade av offentlig upphandling.

Jämför alltid när du köper kursböcker

Ej tillgänglig på CDON

Ej tillgänglig på AdLibris

Ej tillgänglig på Bokus

Ej tillgänglig på BookOutlet.se

Köp Offentlig upphandling Begagnad

Denna bok finns inte att köpa begagnad

Så här fungerar BegagnadeSkolböcker.se

Kontakta annonsören

Fyll i formuläret till annonsören genom att klicka på annonsen ovan

Kom överens om frakt

Skriv dina funderingar, men framförallt fråga om frakt. Du får svar direkt till din epost!

Betala vid affär

När allt känns bra, och du mottagit din beställning- så kommer ni överens om betalning.