Tanke och tro
Bevaka denna bok

Tanke och tro

Av: Maare Tamm

ISBN: 9789144036991

Så länge mänskligheten har existerat, har det funnits sjukdomar. Ända sedan människorna började fundera och reflektera har de påverkats av de uppfattningar om sjukdomar och lidanden som har funnits omkring dem. Tvärs genom historien har människor hyst olika föreställningar om hälsa, sjukdom och sjukdomsbot, och dessa föreställningar har funnits sida vid sida med fakta och de vetenskapliga framsteg som har gjorts inom medicinen. Tanke och tro i sådana frågor har alltid åtföljt varandra på ett ibland komplicerat sätt.

I Tanke och tro får vi följa hur människors föreställningar och den medicinska vetenskapens uppfattningar har utvecklats genom tiderna, ibland genom harmonisk balans, ibland genom motsättningar, konflikter och kamp. Vi får veta hur synen på hälsa, sjukdom, liv och död har förändrats från förhistorisk tid ända till vår egen tid. Kortfattat beskrivs de medicinska framstegen under olika århundraden, men framför allt fokuserar författaren på hur människor har tänkt och trott, vad de har grubblat över, och vilka uppfattningar de har haft när sjukdomar och annan ohälsa har drabbat dem.

Innehållets bredd gör boken intressant för flera målgrupper. Den är främst avsedd för studerande vid olika vårdutbildningar (medicinutbildningar, omvårdnadsutbildningar, sjukgymnast- och arbetsterapeututbildningar m.fl.) men den vänder sig också till kliniskt verksamma personer och kan med behållning även läsas av den intresserade allmänheten. Varje kapitel i boken kan läsas fristående.

Jämför alltid när du köper kursböcker

Ny 394kr

Köp ny på BookOutlet.se

Ej tillgänglig på CDON

Ej tillgänglig på AdLibris

Ej tillgänglig på Bokus

Begagnad från 150krBegagnad på BegagnadesSkolböcker.se
Spara 62%

Så här fungerar BegagnadeSkolböcker.se

Kontakta annonsören

Fyll i formuläret till annonsören genom att klicka på annonsen ovan

Kom överens om frakt

Skriv dina funderingar, men framförallt fråga om frakt. Du får svar direkt till din epost!

Betala vid affär

När allt känns bra, och du mottagit din beställning- så kommer ni överens om betalning.