Miljö- och energikunskap
Bevaka denna bok

Miljö- och energikunskap

Av: Pleijel, Karin/Håkan

ISBN: 9789140676733

Miljö- och energikunskap är ett basläromedel för gymnasiekursen med samma namn inom ämnet Hållbart samhälle (Gy 2011). Kursen är obligatorisk för Teknikprogrammets inriktning mot Hållbart samhällsbyggande, men kan läsas av alla program. Boken ger inblick i de utmaningar vi står inför när det gäller såväl miljö-, energi-, som resurhot och kopplar dessa mot ett brett spektrum av konstruktiva lösningar.\nI boken presenteras detta i tre huvuddelar:\nKapitel 1-5 belyser bakgrunden/naturen/miljön med begreppet hållbar utveckling, hur naturen fungerar samt olika resurs- och miljöproblem.\nKapitel 6-9 analyserar energifrågan med olika sätt att producera energi för samhället och vad vi använder den till.\nKapitel 10-12 visar på åtgärder som kan vidtas för att nå ett hållbart samhälle.

Miljö- och energikunskap passar dig som:\nsöker ett ämnesanpassat läromedel till kursen Miljö- och energikunskap\nvill att eleverna ska få djupare förståelse för begreppet Hållbar utveckling\n

Författare är Karin Pleijel och Håkan Pleijel. Karin Pleijel är gymnasielärare vid Göteborgsregionens Tekniska gymnasium (GTG). Karin är från början civilingenjör inom teknisk fysik och har under 13 år arbetat som miljöforskare Sedan år 2000 undervisar Karin i naturvetenskapliga ämnen inklusive miljö- och energirelaterade kurser både på gymnasiet och yrkeshögskola. Hon har på uppdrag av Skolverket, tillsammans med andra lärare, tagit fram innehållet i kursen Miljö- och energikunskap och ämnet Hållbart samhälle.

Jämför alltid när du köper kursböcker

Ny 607kr

Köp ny på BookOutlet.se

Ny 570kr

Köp ny på Bokus

Ej tillgänglig på CDON

Ej tillgänglig på AdLibris

Köp Miljö- och energikunskap Begagnad

Denna bok finns inte att köpa begagnad

Så här fungerar BegagnadeSkolböcker.se

Kontakta annonsören

Fyll i formuläret till annonsören genom att klicka på annonsen ovan

Kom överens om frakt

Skriv dina funderingar, men framförallt fråga om frakt. Du får svar direkt till din epost!

Betala vid affär

När allt känns bra, och du mottagit din beställning- så kommer ni överens om betalning.